היתרונות לקבלת סיוע מצד איש מקצוע משפטי
אדם שמחזיק בידיו צוואה תקפה של אדם שהלך לעולמו עדיין לא יכול לממש אותה. לשם כך נדרשת הגשת בקשה לקיום צוואה, וכמובן אישור הבקשה מצד גורם הסמכות הרלוונטי. אין חובה חוקית להיעזר בעורך דין לשם ביצוע פעולה זו, אם כי באופן טבעי ישנם יתרונות לא מבוטלים לקבלת סיוע מצד איש מקצוע. עו"ד יוסי ברקוביץ' אמון על טיפול בצוואות ומספק שירות חיוני זה על בסיס ניסיון רחב היקף.
האפשרויות השונות של הגשת בקשה לקיום צוואה
* הרשם לענייני ירושה – גורם הסמכות המקובל להגשת בקשות לקיום צוואות הוא הרשם לענייני ירושה אשר משויך למשרד המשפטים.
* בית דין דתי – גורם סמכות נוסף אליו ניתן לפנות על-מנת לאפשר קיום צוואה הוא בית דין דתי: יהודים יפנו לבית דין רבני, דרוזים לבית הדין הדרוזי ומוסלמים לבית הדין השרעי. שימו לב: האופציה של בית דין דתי מתאימה רק אם כל הצדדים הרלוונטיים לבקשה מסכימים על ניהול ההליך במסגרת זו.
* הגשה מקוונת – באתר של הרשם לענייני ירושה ישנו טופס ייעודי שדרכו ניתן להגיש את הבקשה וכן לצרף את כל המסמכים הנחוצים.
* הגשה במשרדי הרשם – לרשם הירושות יש לשכות בירושלים, תל אביב, חיפה, נוף הגליל, ראשון לציון ובאר שבע. הגשה ידנית אפשרית בלשכה הרלוונטית למקום המגורים של המנוח או המנוחה, על בסיס קביעת תור מראש.
* דואר רשום – ניתן לשלוח את הבקשה והמסמכים הנלווים גם בדואר רשום, ללשכת רשם הירושות באזור מגורי המנוח/ה.
סיוע מקצועי של עורך דין מנוסה
כל טעות במילוי הבקשה, כולל פרט טכני לכאורה חסר משמעות, עלולה לגרום לדחיית הבקשה. גם אם לא מצורפים כל המסמכים הנדרשים לרשם לענייני ירושה או לבית הדין הדתי, התוצאה תהיה אי מתן צו קיום צוואה, עוגמת נפש ודחייה של ממש באפשרות לממש את רצונו האחרון של האדם. הגשת בקשה לקיום צוואה בעזרת עו"ד יוסי ברקוביץ' והניסיון הרב שצבר בתחום זה מבטיחה תהליך יעיל במיוחד, ובהתאם את היכולת לממש את העיזבון בזמן קצר ככל האפשר.
היתרונות לקבלת סיוע מצד איש מקצוע משפטי
קצת עליי: