מצב בו הליך משפטי מורכב ביותר
אחרי פטירתו של אדם זה או אחר יצטרכו קרובי המשפחה שלו לטפל בכמה וכמה נושאים בירוקרטיים שקשורים לפטירה – הנפקת תעודת הפטירה הרשמית, סגירת חשבון בנק וכמובן בדיקה האם הוא הותיר אחריו צוואה שבה מפורט אופן חלוקת העיזבון שלו. למשך פרק זמן קצוב מאד לאחר חשיפת הצוואה ישנה אפשרות לציבור הרחב להגיש התנגדות לצוואה וכמובן שהתנגדות זו חייבת להיות מנומקת, משכנעת וכזאת שנבחנה לעומק על ידי אנשי מקצוע ועורכי דין מטעמו של המתנגד. לא כל כך פשוט להגיע למצב שבו אכן תוכן הצוואה מבוטל ולא מתקיים ולכן חשוב מאד לקבל ייעוץ מאנשי מקצוע לפני שעושים את זה.
מי יכול להגיש התנגדות לצוואה?
באופן כללי אפשר לומר שכל אדם יכול להגיש התנגדות לצוואה והתנגדות זו צריכה לנבוע מכמה טעמים – הוא יכול לערער על חוקיותה של הצוואה, כלומר לטעום (ולהוכיח) שהצוואה נערכה ונחתמה תחת איומים או לחץ מטעמו של אדם מסוים, אפשר לטעון לצוואה מאוחרת יותר מאשר זו שהתוכן שלה נחשף (המדינה מתייחסת לצוואה האחרונה שנערכה כאל הסופית והעדכנית ביותר) ויש אפשרות לטעון שהצוואה אינה עומדת בקריטריונים המחמירים של עריכת צוואה על פי המקובל. הנושא יידון לעומק ובית המשפט יצטרך להכריע האם יש דברים בגו, כלומר האם אכן ההתנגדות מוצדקת או שמא הצוואה חוקית ויש לפעול על פיה.
החשיבות של השארת צוואה חוקית
אפשר לומר שההתעסקות עם צוואה מעט פרדוקסלית, שכן כל העיסוק בה מתחיל לאחר פטירתו של המצווה, כלומר כאשר אין הוא בנמצא לסייע בהבנת הדברים או בהבהרה של נושאים כאלה ואחרים. מכאן החשיבות של הבנת המשמעות של הצוואה ועריכת צוואה חוקית ומסודרת מבעוד מועד. התנגדות לצוואה אינה דבר חיובי, שכן היא כרוכה בריבים, מחלוקות או סכסוכים, שכן יהיה אדם שיחשוב שנעשה לו עוול ושהוא אמור להיות יורש בעוד אין הוא מופיע בצוואה המדוברת.
צריכים לקבל מידע מקצועי ומדויק אודות הליך התנגדות לצוואה? פנו לעורך הדין יוסי ברקוביץ שמציע שירותים בתחום זה ותקבלו את כל המענה הדרוש לכם.
מצב בו הליך משפטי מורכב ביותר
קצת עליי: