סוגי צוואות בדין
צוואה נחשבת לדרך היעילה והבטוחה ביותר לחלק את עזבונו של המנוח על פי רצונו. למעשה, הצוואה מאפשרת למנוח להושיט יד מקברו ולהשפיע על חיי יורשיו. לצוואה תוקף משפטי מחייב כמו פסק דין, זו הצהרה בכתב (ברוב המקרים) שנועדה להסדיר את ענייני חלוקת הרכוש של המנוח לאחר מותו. ללא צוואה, חלוקת העזבון נעשית על פי חוק הירושה.
סוגי צוואות המוכרות בחוק הישראלי
החוק הישראלי מכיר ב-4 סוגי צוואות:
- צוואה בכתב יד – המוריש כותב בכתב ידו את הצוואה, עליו לחתום עליה ולהוסיף תאריך בכתב יד. צוואה בכתב יד מומלצת ברוב המקרים, כל עוד המוריש מסוגל לכך.
- צוואה בעל פה – צוואת שכיב מרע מיועדת לאדם הנמצא על סף מוות או רואה עצמו במצב זה, למשל חייל היוצא למבצע נועז בעורף האויב או אדם המתבשר על מוות בקרוב כתוצאה ממחלה. יש לערוך את הצוואה בפני שני עדים השולטים בשפה של המוריש, לאחר חודש הצוואה בטלה.
- צוואה בפני עדים – הצוואה כתובה בכתב יד או מודפסת, המצווה חייב לחתום על המסמך בנוכחות שני עדים ולהצהיר בפניהם כי זו צוואתו. המוריש והעדים חייבים לחתום בכתב ידם על המסמך.
- צוואה בפני רשות – המוריש אומר את צוואתו או מגיש מסמך בכתב ידו לרשות המוכרת בחוק, הרשות יכולה להיות שופט בבית משפט, רשם לענייני ירושה, נוטריון או חבר בבית דין דתי.
למאמרים נוספים שיכולים לעניין אתכם:

מאמרים נוספים
מינוי אפוטרופוס
מהו מינוי אפוטרופוס?
מגיע היום שבו אחד מ"זקני השבט" , סבא, סבתא, אבא או אימא זקוקים לעזרה בענייני היום יום.
מדובר על סיטואציה נפוצה המתרחשת כמעט בכל משפחה, שבה התפקוד הפיזי והנפשי של הסבים או ההורים ירודים, דרך קבלת ההחלטות פגומה, כושר...
להמשך קריאה
איך משנים או מתקנים את ההוראות שניתנו בצוואה שכבר נחתמה?
צוואת בודד/ה
ראשית יש להבהיר כי הפעולה הנ"ל אפשרית ומקורה בחוק אשר בסעיף 36 (ב) לחוק הירושה מאפשר ביטול של צוואה או הוראת צוואה על ידי עריכת צוואה חדשה.
כמו כן סעיף 37 לחוק הירושה מאפשר שינוי או תיקון של הוראת צוואה...
להמשך קריאה