הגשת בקשות למתן צו חיוני
צו קיום ירושה, אותו מנפיק רשם הירושות, הוא מסמך הכרחי על-מנת להשתמש בנכסים שהותיר אדם שהלך לעולמו – חשבון בנק, נדל"ן, חסכונות ועוד. ללא צו זה העיזבון לא ניתן למימוש, ולכן באופן טבעי כדאי לפעול במהירות ובעיקר במקצועיות. עו"ד יוסי ברקוביץ' אמון על הגשת בקשות למתן צו חיוני זה כך שהתהליך יושלם בהצלחה ובזמן קצר ככל האפשר.
דגשים חשובים לגבי צו קיום ירושה
* הגוף המטפל – גם רשם הירושות וגם בתי דין דתיים (בית דין רבני / בית דין שרעי / בית דין דרוזי) מוסמכים להנפיק צו ירושה. פנייה לבית דין דתי מחייבת הסכמה של כל המעורבים.
* אגרה – על-מנת לקבל צו המאפשר את קיום הירושה יש לשלם 2 אגרות. הסכום הכולל הוא כ-600 ש"ח (הסכום המדויק משתנה משנה לשנה).
* הגשת הבקשה – החוק קובע מי מוסמך לבקשה הוצאת צו לקיום ירושה. יורשים על-פי דין הם בן/בת זוג, ילדי המנוח או המנוחה, הצאצאים של ילדים שכבר הלכו לעולמם, הורי המנוח או המנוחה (כשאין ילדים), אחים ואחיות (כשאין ילדים וגם הורי המנוח או המנוחה כבר אינם בין החיים), אחיינים (בסיטואציה הנ"ל, כשגם האחים והאחיות נפטרו).
* צוואה – כשישנה צוואה תקפה, לא ניתן לקבל צו ירושה – אלא אם כן הצוואה לא מקיפה את כלל הרכוש שהותיר הנפטר.
* רישום זכויות במקרקעין – במסגרת הבקשה לקבלת צו ירושה, ניתן לבקש גם את רישום הזכויות הרלוונטיות בטאבו (כלומר העברת הזכויות של המנוח או המנוחה ליורשים, בהתאם לאופן חלוקת העיזבון).
הליך מסודר ויעיל
הגשת בקשה לקבלת צו קיום ירושה הינה פעולה טכנית, אבל כזו שחייבת לעמוד בכללים רבים. עו"ד יוסי ברקוביץ' צבר ניסיון רב בתחום ספציפי זה, ובעזרתו תוכלו גם אתם לקבל את הצו – שאגב, מונפק כיום באופן דיגיטלי (במקביל לעותק המודפס) – ללא עיכובים מיותרים ומתסכלים. השירות ניתן מתוך מחויבות אמיתית לכל לקוח, עם מלוא תשומת הלב הנדרשת לכל פרט ופרט, ובאחריות רבה. כמו כן מקפיד עו"ד ברקוביץ' על זמינות גבוהה ושקיפות מוחלטת במתן שירות זה.
הגשת בקשות למתן צו חיוני
קצת עליי: