מהו הסכם חלוקת עיזבון בין יורשים ואיך מגבשים אותו?
על פי חוקי המדינה על מנת להעביר ליורשים את העיזבון של אדם שהלך לעולמו יש לפעול על פי התוכן שהצוואה שהוא הותיר ובהיעדר צוואה יש לחלק את העיזבון ליורשים על פי החוק, בדרך כלל יהיה מדובר בקרובי משפחה מדרגה ראשונה. יש גם אפשרות נוספת שנחשבת לפחות מוכרת או פופולרית והיא גיבוש הסכם חלוקת עיזבון בין יורשים בצורה אחרת. לשם כך חובה לפנות קודם כל לעורך דין שיבחן לעומק את המקרה והנסיבות, יוודא שאכן ישנה הסכמה בקרב כלל היורשים ושמדובר במקרה שבו אכן אפשר לפעול בדרך זו.
המשמעות של גיבוש הסכם חלוקת עיזבון בין יורשים
כאמור, כאשר הכלל מורה על חלוקת עיזבון אך ורק על פי חוק הירושה או על פי צוואה שהותיר המנוח – לא קל אפילו לדעת שיש גם אפשרות לגבש באופן פרטני הסכם חלוקת עיזבון בין יורשים שיהיה שונה מהצוואה או מהחוק אך יהיה בהסכמה מלאה של כלל היורשים. כאשר פונים לקבלת ייעוץ פרטני של עורך דין הוא בעצמו יכול להתרשם מהיחסים בין היורשים ואפילו במקרים מסוימים יציע בעצמו להגיע לכדי הסכמות שנות מאלה שמצוינות בצוואה. התנאי הוא הסכמה גורפת וחד משמעית, כזאת שניתנת מרצון חופשי ולא מהפעלת לחץ של מי מהיורשים על יורשים אחרים.
להגיע להסכם רק בליווי עורך דין
לא הרבה אנשים יודעים או מבינים את החשיבות של צוואה ושל חוק הירושה בעיניים של מוסדות המדינה. חובה עליהם לקחת חלק בתהליך והמנגנון של העברת העיזבון ליורשים על מנת שאלה לא יוכלו לפעול על דעת עצמם ולקבל החלטות לא הוגנות ולא חוקיות. יחד עם זאת המחוקק מאפשר גיבוש הסכם חלוקת עיזבון בין יורשים במידה ועורך דין מלווה את התהליך ומוודא שאכן כלל היורשים רוצים בחלוקה השונה הזאת. בדרך זו אפשר להיות שבעי רצון ועדיין לפעול על פי החוק.
עם עורך הדין יוסי ברקוביץ' תוכלו לערוך הסכם חלוקת עיזבון בצורה מוסכמת ובעלת תוקף חוקי ומשפטי לאור ניסיון רב שלו בתחום זה.
מהו הסכם חלוקת עיזבון בין יורשים ואיך מגבשים אותו?
קצת עליי: