מינוי אפוטרופוס לגוף
כל אדם עלול להגיע בצורה פתאומית למצב שבו אין הוא מסוגל לקבל החלטות שקשורות בו או לבצע פעולות יומיומיות ושגרתיות כפי שהיה יכול ורגיל. יתכן ומדובר בתאונת דרכים או כל תאונה אחרת שקרתה וגם יכול להיות שיהיה מדובר באירוע מוחי שישפיע לרעה בצורה חמורה על התפקוד. במצב כזה צריך למנות אפוטרופוס עבור אותו אדם על מנת לקבל עבורו החלטות. מינוי האפוטרופוס מתחלק לנושאים גופניים וכספיים בנפרד ולכן מינוי אפוטרופוס לגוף יהיה קשור למתן הסכמות לביצוע טיפולים או פרוצדורות רפואיות עבור אותו אדם שלא מסוגל להסכים להן מיוזמתו או מטעם עצמו.
מה צריך לדעת על התהליך של מינוי אפוטרופוס לגוף?
כאמור, יש שני סוגים של מינוי אפוטרופוס – האחד הוא מינוי אפוטרופוס לגוף והשני יהיה קשור לרכוש. מדובר בשני נושאים מהותיים ומכאן ההפרדה ביניהם. כדי להפוך להיות אפוטרופוס לגוף עבור אדם אחר צריך להגיש בקשה לבית הדין לענייני משפחה וכמובן לגבות אותה במסמכים רפואיים שמוכיחים את מצבו ואת העובדה שאין הוא מסוגל לקבל החלטות בשם עצמו. יש להבדיל בין מינוי זמני לבין מינוי קבוע ולציין את זה בעת הגשת הבקשה. מכיוון שמדובר בבקשה משפטית הרי שיש לצרף לה תצהיר חתום כדין. מי שהוסמך לכך בייפוי כוח מתמשך יקבל את האישור ללא עיכוב ויוכל להמשיך לטפל בענייניו של אותו אדם.
החשיבות של ההפרדה בין הרכוש לגוף
אנשים רבים לא בהכרח יידעו שיש כמה סוגים של מינוי אפוטרופוסות ולכן חשוב מאד להכיר את התחום ולכל הפחות לדעת איך הפרוצדורה עובדת ומתי יש לבצע אותה. כיום יש מודעות גבוהה לנושא של ייפוי כוח מתמשך ומסמך זה בהחלט יכול להקל על העניינים במידה שהמייפה אכן מגיע למצב שבו הוא אינו כשיר לנהל את ענייניו. מינוי אפוטרופוס לגוף יחול על מתן הסכמה לטיפולים רפואיים והאפוטרופוס יפעל על פי אותו שיקול דעת.
עורך הדין יוסי ברקוביץ עוסק בייפוי כוח מתמשך, צוואות וירושות והוא המתאים לקבל ייעוץ ומידע פרטניים עבור כל מקרה לגופו.
מינוי אפוטרופוס לגוף
קצת עליי: