סוגי צוואות בדין
צוואה נחשבת לדרך היעילה והבטוחה ביותר לחלק את עזבונו של המנוח על פי רצונו. למעשה, הצוואה מאפשרת למנוח להושיט יד מקברו ולהשפיע על חיי יורשיו. לצוואה תוקף משפטי מחייב כמו פסק דין, זו הצהרה בכתב (ברוב המקרים) שנועדה להסדיר את ענייני חלוקת הרכוש של המנוח לאחר מותו. ללא צוואה, חלוקת העזבון נעשית על פי חוק הירושה.
סוגי צוואות המוכרות בחוק הישראלי
החוק הישראלי מכיר ב-4 סוגי צוואות:
- צוואה בכתב יד – המוריש כותב בכתב ידו את הצוואה, עליו לחתום עליה ולהוסיף תאריך בכתב יד. צוואה בכתב יד מומלצת ברוב המקרים, כל עוד המוריש מסוגל לכך.
- צוואה בעל פה – צוואת שכיב מרע מיועדת לאדם הנמצא על סף מוות או רואה עצמו במצב זה, למשל חייל היוצא למבצע נועז בעורף האויב או אדם המתבשר על מוות בקרוב כתוצאה ממחלה. יש לערוך את הצוואה בפני שני עדים השולטים בשפה של המוריש, לאחר חודש הצוואה בטלה.
- צוואה בפני עדים – הצוואה כתובה בכתב יד או מודפסת, המצווה חייב לחתום על המסמך בנוכחות שני עדים ולהצהיר בפניהם כי זו צוואתו. המוריש והעדים חייבים לחתום בכתב ידם על המסמך.
- צוואה בפני רשות – המוריש אומר את צוואתו או מגיש מסמך בכתב ידו לרשות המוכרת בחוק, הרשות יכולה להיות שופט בבית משפט, רשם לענייני ירושה, נוטריון או חבר בבית דין דתי.
למאמרים נוספים שיכולים לעניין אתכם:
סוגי צוואות בדין
קצת עליי:
מאמרים נוספים
מסמך משפטי בעל חשיבות גבוהה
צוואה היא מסמך משפטי בעל חשיבות גבוהה מאד בעיני מוסדות המדינה ולא בנקל אפשר לערער על תוכן הצוואה או לגרום לכך שהוא לא ייצא לפועל כלשונו. כאשר אדם זה או אחר חש מקופח או חושב שנעשה לו עוול לאחר שהוא...
להמשך קריאה
מצב בו הליך משפטי מורכב ביותר
אחרי פטירתו של אדם זה או אחר יצטרכו קרובי המשפחה שלו לטפל בכמה וכמה נושאים בירוקרטיים שקשורים לפטירה – הנפקת תעודת הפטירה הרשמית, סגירת חשבון בנק וכמובן בדיקה האם הוא הותיר אחריו צוואה שבה מפורט אופן חלוקת העיזבון שלו. למשך...
להמשך קריאה