רישום ירושה
רישום ירושה – עו"ד ברקוביץ'
כאשר אדם שנפטר לא הותיר אחריו צוואה, עיזבונו יחולק בין יורשיו החוקיים בהתאם לחוק הירושה. כדי לממש ולחלק את הירושה בין היורשים החוקיים נדרש לבצע רישום ירושה. לאחר שנעשה הליך זה ניתן יהיה לבצע את החלוקה. . בדומה להליכים אחרים הנוגעים לעניין כמו הגשת בקשת צו קיום ירושה, גם רישום ירושה, אומנם ניתן לבצע ללא עורך דין, אך לא מומלץ. הדבר עלול לעכב את התהליך בגלל מילוי לא מדויק של הפרטים כפי שנדרש או אי צירופם של כל המסמכים הרלוונטיים. לכן, מומלץ להיעזר בעורך דין מומחה לדיני ירושה, אשר ילווה את התהליך ויוודא שהכל נעשה בהתאם לדרישות. עורך דין יוסי ברקוביץ' הוא עורך דין ירושות וצוואות המתמחה בתחום ובעל ניסיון רב בכל ההליכים הקשורים אליו.
מה חשוב לדעת על רישום ירושה?
רישום ירושה הוא השלב הבא לאחר הגשת בקשה למימוש הירושה או הצוואה. אם בתוך העיזבון של המנוח או המנוחה כלולים גם נכסים כגון קרקעות ובתים, אשר לא היו רשומים קודם לכן על שמם. בכדי לקבל את הנכסים המגיעים להם עליהם לבצע רישום ירושה. כמה דברים לשים לב אליהם לביצוע ההליך:
- אחד המסמכים שיש להעביר הוא רישום שם היורשים בטאבו. את הרישום בטאבו ניתן לבצע בשתי דרכים. הדרך הראשונה היא באמצעות צו ירושה והדרך השנייה היא באמצעות או על פי צו קיום צוואה
- רישום על פי צו ירושה מתבצע כך לאחר קבלת צו ירושה מהרשם לענייני ירושה. בהמשך נעשית העברת הזכויות אל היורשים כאשר התוקף לצו ירושה או קיום צוואה ניתן על ידי הרשם לענייני ירושה או על ידי בית דין מוסמך.
- בכדי להעביר נכס על שם יורשים צריך לוודא כי אכן הנכס הוא על שם המנוח או המנוחה, כאשר יכולים היורשים להפיק נוסח טאבו המאשר זאת. לאחר מכן בצרוף המסמכים הרלוונטיים כגון טופס בקשה לרישום מקרקעין, צו ירושה או צו קיום צוואה ניתן לבצע הליך זה של העברת שמות היורשים. הליך זה כרוך בתשלום אגרה
סיכום דבר
ההתעסקות בירושה נעשית בתקופת אבל, תקופה רגישה עבור היורשים. עם זאת, העניין כרוך בהרבה מאוד בירוקרטיה והתעסקות כמו הגשת בקשה לקיום צו ירושה, רישום ירושה ועוד. לכן, מומלץ לפנות כבר בתחילת התהליך לעורך דין מומחה בתחום שיקל עליכם וידאג לכך שהכל יתבצע כנדרש. עורך הדין ברקוביץ' הוא עורך דין מומחה ובעל ניסיון רב בתחום זה, לרבות כל ההליכים הקשורים אליו ואף פתרון מחלוקות העלולות להיווצר במהלך מימוש ירושה או צוואה. מוזמנים לפנות בכל שאלה או בקשה
בקשה לרישום ירושה
רישום ירושה הוא פעולה משפטית המתנהלת מול לשכת רישום מקרקעין, בנוגע לנכס שהזכויות עליו היו שייכות לאדם שהלך לעולמו. בין אם הזכויות עוברות לאדם אחר דרך צוואה, ובין אם על בסיס דיני הירושה לקרוב/י משפחה, רק לאחר שינוי הרישום בטאבו ניתן לממש את הנכס. על-מנת להשלים את התהליך במהירות ובדרך הנכונה ביותר מומלץ להתייעץ עם עורך דין מנוסה. לעו"ד יוסי ברקוביץ' ותק רב באופן כללי, וגם לגבי נושא ספציפי זה.
איך מתבצע רישום ירושה בטאבו?
* צו ירושה – על-מנת שאפשר יהיה לרשום את הזכויות במקרקעין על שם הבעלים החדשים, מכוחה של ירושה, נדרש צו ירושה שאותו מנפיק רשם הירושות (או בית דין דתי). במקרים שבהם ישנה צוואה, יש להציג בפני לשכת רישום המקרקעין צו קיום צוואה. במקרים שבהם הבקשה מוגשת באופן ידני, נדרש מסמך מקורי, וכשהבקשה מוגשת אונליין יצורף הצו בגרסתו הדיגיטלית.
* תשלום אגרה – על-מנת לבצע רישום של הירושה בטאבו, יש לשלם אגרת רישום הורשה. גובה האגרה הוא כ-180 ש"ח (הסכום המדויק משתנה אחת לשנה).
* מיסוי – היבט משמעותי במיוחד במסגרת הורשת נכס מקרקעין הוא המיסוי. רישום הירושה לא מוגדר כעסקת מקרקעין ולכן אין חובה לשלם מס רכישה וגם לא מס שבח. יחד עם זאת, מכירה עתידית של הנכס שהועבר בירושה עשויה כן לגרור חבות במס שבח – בגין עליית שווי הנכס ממועד הקנייה (ע"י המוריש) ועד למועד המכירה (ע"י היורש). עורך דין מנוסה מסייע לבצע תכנון מס (חוקי, כמובן) באמצעות פתרונות כמו הסכם חלוקת עיזבון, הסתלקות מירושה ועוד.
עורך דין שחוסך לכם טרחה ומיסים
רישום ירושה הוא לכאורה פעולה טכנית, אבל ישנם כאמור גם היבטי מס שמחייבים מבט מקצועי ובחלק מהמקרים פתרונות שימנעו תשלום סכום לא מבוטל לקופת המדינה שלא לצורך. עוד סיבה טובה להיעזר בשירות של עו"ד יוסי ברקוביץ' היא החיסכון בזמן – יתרון משמעותי כשרוצים לנצל את הנכס ללא עיכובים, ובנוסף כשעורך דין ותיק ומנוסה מטפל עבורכם בנושא, אתם לא צריכים לטרוח ולעסוק בבירוקרטיה מייגעת.
רישום ירושה
קצת עליי: