אחד מהנושאים הבירוקרטיים המהותיים
אחרי פטירתו של אדם אין מנוס מהצורך להתעסק עם כמה נושאים בירוקרטיים מהותיים ובכללם הנושא של צו קיום צוואה. מדובר בפנייה מסודרת אל רשם הצוואות ובקשה לחשוף את צוואתו של המנוח על מנת לקיים את הכתוב בה ולחלק את העיזבון שלו כפי שהוא ציווה בין היורשים. חשוב מאד לעשות את זה בליווי צמוד של עורכי דין, שכן לא תמיד תוכן הצוואה יהיה ידוע ולא אחת מתגלות הפתעות לא נעימות שגוררות ריבים וסכסוכים בין היורשים. המדינה, מצידה, מתייחסת לצוואה ברצינות רבה במיוחד ואין זה פשוט להתנהל אחרת ממה שמופיע וכתוב בה ומכאן הצורך בעורך דין צמוד.
איך מגישים בקשת צו קיום צוואה?
יש כמה דברים שצריכים להתבצע לפני שמגישים בקשה להוצאת צו קיום צוואה – סיום השבעה ותקופת האבל הראשונית של שלושים ימים, הנפקת תעודת פטירה וכאמור – מציאת עורך הדין המתאים לליווי העניין. יש לפנות אל רשם הצוואות ולהגיש את הבקשה לצו. אפשר לעשות את זה גם באופן עצמאי אך מי שמיוצג על ידי עורך דין – הרי שעורך הדין יעשה את זה עבורו. יפורסם ברבים דבר פטירתו של אותו אדם והציבור יוזמן להגיש התנגדויות לצוואה. מדובר בפרק זמן קצר שלאחריו, בהיעדר התנגדויות – תיחשף הצוואה והעיזבון יחולק על פי מה שמופיע בה, ללא שינוי וללא קבלת החלטות של היורשים.
המשמעות של הצוואה
כאמור, מבחינת המדינה הצוואה היא מסמך משפטי שאין עליו עוררין. ישנם מקרים חריגים מאד שבהם ניתן להתנגד לצוואה או לערער על החוקיות שלה ומדובר בהליכים משפטיים שלא בנקל יקבלו התייחסות רצינית. מכאן גם ההמלצה לערוך צוואה עם עורך דין או נוטריון שמוסמך לכך. לאחר צו קיום צוואה – יש פרק זמן שבמהלכו יש לבצע את כלל הפעולות – העברת כספים ליורשים, העברת בעלות על נכסים או רכוש והוצאה לפועל של כל מה שמופיע בצוואה.
דרוש לכם מידע בנוגע לצוואות וירושות? פנו לעורך הדין יוסי ברקוביץ, בעל ניסיון רב ועשיר בתחום וקבלו את המענה והמידע הדרוש והמתאים לכם ביותר.
אחד מהנושאים הבירוקרטיים המהותיים
קצת עליי: